Advokatfirman OEBERGS

Press Releases

 

OEBERGS biträder John Laing i vindkraftaffär

Oebergs har företrätt John Laing Investments i en vindkraftaffär med Gamesa.

John Laing Investments Ltd har inlett sin etablering inom förnyelsebar energi i Norden genom förvärvet av ett vindkraftsprojekt i Svartvallsberget, Ljusdal. Vindkraftparken kommer att omfatta 10 vindkraftverk med en effekt på 20 MW.

John Laing har nu träffat avtal med Gamesa Eolica om leverans av turbinerna för produktionsstart under våren 2014. Finansieringen av utbyggnaden görs genom projektfinansiering med SEB.

John Laing företräddes i turbinupphandlingen och finansieringen av Oebergs team lett av advokat Anna Öberg samt biträdande jurist Johanna Pettersson, medan SEB företräddes av DLA Nordic med Peter Ihrfeld och Björn Sjöberg.